maanantai 9. marraskuuta 2009

Terveisiä Jokivarresta


Ilma ei ehkä suosinut meitä Panelian jokivarsikävelyllä, mutta muuten päivä oli mielestäni todella onnistunut. Paikalla oli vajaa kymmenen kävelijää sekä instituutin edustajista minä, Anne-Mari Ventelä ja Henri Vaarala. Lisäksi tiedotusvälineistöä oli paikalla. Oppaana retkellä oli kotiseutuyhdistyksen varapuheenjohtaja Kari Kuusisto. Kiitos Karille, teitte ison työn, että retki saatiin järjestettyä.

Kävelylle saavuttaessa sateli niin, että oikein vähän kasteli, mutta kun päästiin myllyltä liikenteeseen oli jo ihan hyvä kävellä. Joen käytön kannalta ongelmaksi koettiin joen vedenlaadun voimakkaat vaihtelut ja ennen kaikkea jätevedenpuhdistamolta tulevat ajoittaiset kuormituspiikit. Keskustelussa olivat vastuut ja valvonta, sekä ennen kaikkea tiedottaminen poikkeustilanteissa. Lisäksi huolta aiheutti Köyliönjoesta tulevan veden heikko laatu.

Ideoitakin syntyi. Tai pitkälti niitä oli kai jo mietitty etukäteenkin. Keskusteltiin mahdollisen luontopolun paikasta, uimarantasuunnitelmista, jokivarsitauluista ja jokivarsien pusikoiden raivaamisesta.
Hieno alku! Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti