perjantai 13. elokuuta 2010

Housut jalkaan - työpäivä on päättynyt!


Wu-Huu!!! Heti pakko hehkuttaa tämän päivän kasvillisuuskartoituskokemuksia. Oltiin Eurajoella Eurajoessa. Soudettiin kumiveneellä Eurajoen keskustasta ensin ylävirtaan kohti voimalaitosta ja sitten alavirtaan Vuojoen kartanolle, missä meillä oli toinen auto parkissa. Kasvillisuuden kannalta reitti oli paikoin melko yks'totista, koska penkereet ovat niin jyrkät, ettei joessa kasvillisuutta oikein esiinny, mutta maisemat olivat huikeita. Kiva nähdä myös, että joella on käyttöä. On laitureita, veneitä ja onkipaikkoja - paljon onkipaikkoja. Käyttekö te tuolla uimassa? Tänään teki kyllä mieli pulahtaa, sen verran kuuma päivä.

Mutta SE, mikä tästä päivästä teki niin mahtavan olivat ne kolme koskea, mitkä laskimme. Tai oikeastaan yksi pohjapato ja kaksi koskea; Nolponkoski ja Masininkoski. Vettä ei koskipaikoilla ihan kauheasti ollut ja välillä jouduttiinkin lykkimään kumivenettä kiviltä irti, mutta pääasiassa päästiin ihan hienosti. Se hyvä puoli tuossa kumiveneessä on, että jos se onkin raskas soutaa ja tuuli ottaa siihen älyttömästi kiinni, niin koskipaikoilla ei tarvi pelätä, että kaadutaan ja kivistäkin päästään tarvittaessa yli. Töyssäykset on pehmeitä.

Ja vaikka onkin perjantai 13. päivä, niin selvittiin haavereitta. Kasvinäytteet saatiin pelastettua viime hetkellä ja toiminnanjohtajan housut saatiin kuivaksi. Mahtava keli ja upea päivä kaikin puolin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti